top of page

Travel Diary (Juni '19-Aug '19)

 

Tijdens de zomer van 2019 maakte ik een lange treinreis met mijn neef Thomas, die ons helemaal tot in Istanbul bracht. Om de drie dagen die het zou duren daar per trein geraken door te komen, had ik behoefte aan een groter schetsboek dan mijn standaard kleine moleskine. De ___ papierblok die ik met me mee nam, was aanvankelijk bedoeld als dagboek. Ik raakte het schrijven echter snel beu, en stapte halverwege mijn eerste dag op de trein op tekenen over. De reizigers in de wagon rond me, mijn pennenzak, het doosje waar mijn lunch in had gezeten… alles moest er aan geloven. Na één dag reizen en een gemiste overstap in Wenen belandde ik in een hotelkamer met een grote spiegelwaar ik ook meteen een zelfportretje heb gemaakt.

Mijn tweede overnachting vond plaats op het stalen ros tussen Budapest en Boekarest, en leidde ook tot een portretje.

 

Vanaf Boekarest hoefde ik mezelf niet meer te tekenen. De laatste, zeventien uur durende treinrit van Boekarest naar Istanbul maakte ik samen met mijn neef Thomas, die twee weken eerder dan ik was vertrokken en in diverse tussenhalte tijd had doorgebracht. Eens aangekomen in Turkije transformeerde mijn schetsboek bij gelegenheid tot notitieblok, plakboek, of scorebord voor het obscure Australische kaartspel “Bullshit”.

 

Aangezien ik mezelf had opgelegd twee weken lang een A4-formaat papierblok binnen handbereik mee te dragen, voelde ik me verplicht de voordelen die het grote formaat bood, zo veel mogelijk uit te spelen. Ik probeerde daarom zo veel mogelijk met een grote penseelstift te tekenen - een instrument dat voor mijn kleinere moleskines veel te ruw was. 

bottom of page